5 ok, hogy miért szeretnék TANÍTÓ lenni

Ez a témám - mint azt már a cím is sejteti - kissé személyes lesz, de remélem, hogy senkit sem fog untatni. Lassan-lassan egy éve, hogy azt tanulom, ami a szívemnek kedves pályához vezet és már csak pár év és tanítónéniként állhatok sok-sok kicsi lélek előtt. Kérdezheted, hogy mi vezet vajon arra valakit, hogy ezt a sajnos ma már nem mindig megbecsült hivatást válassza. Vagy lehet már a Te fejedben is megfordult a gondolat, ha esetleg pályaválasztás előtt állsz, hogy Te is ezt szeretnéd csinálni leginkább, azonban visszatart a tény, hogy a tanító munkája nem kifizetődő. Legalábbis ezt mondják. Viszont én tudod mit mondok? Igenis az! 

 

5 ok, hogy miért szeretnék TANÍTÓ lenni


1, Szeretem a gyerekeket

Azt gondolom, hogy természetesen ez az egyik legfontosabb szempont, hiszen velük fogok foglalkozni egész életemben. Mikor ezt a pályát választottam ez volt leginkább ami befolyásolta a döntést, ami egyébként belegondolva egy percig sem volt kérdéses. Hogy miért szeretem őket nem gondolom, hogy nehezen megválaszolható kérdés, mindannyian tudjuk, hogy a gyermeki szív rejtelmei és őszintesége, az, amit csodálni lehet egy gyerkőcben. 


 

2, Szeretnék adni

Olyanfajta adás ez, amit ha egyszer adsz, az a fél, aki kapja soha nem felejt el. Mégpedig tudást adsz és az embertől elvehetnek mindent, de azt amit tud, azt nem. Átadod mindazt amit tudsz egy még mondhatjuk, hogy olyan személynek, aki csak nemrég cseppent bele ebbe a sokszor meghökkentő, de mégis megannyi örömmel szolgáló dolognak a közepébe, amit életnek neveznek.

 

 

 

3, Szeretnék kapni

Életre szóló élményeket, gyermekmosolyt, varázslatos pillanatokat, őszinte öleléseket és leginkább szeretetet. Ezek azok a dolog, melyeket nem biztos, hogy minden szakmában, vagy hivatásban elérhetsz. Lehet, hogy fantasztikusan keresel, dől a lé, de olyan szeretetet, mint amilyet egy pedagógus, nem biztos, hogy kapni fogsz. 

 

 

 

4, ,,Ha meg tudtad álmodni, meg is tudod tenni!"

- mondta Walt Disney. Milyen igaza volt! Ezt a gondolatot mindenkiben tudatosítani kellene, mert sokszor hatalmas hibánk az, hogy még mi magunk sem hisszük el, hogy legmerészebb álmaink is valóra válhatnak. Én sem voltam ez alól kivétel nagyon sokáig, de most már tudom, hogy minden álmunk valóra válhat, ha van bennünk elég kitartás és akarat. Ezt a gyermekekben, már kisiskoláskorban tudatosítani kell, hiszen itt alakul ki a személyiségük, melyből ez a pozitív hozzáállás nem maradhat el. Ebben szeretnék nekik segíteni, hogy a jövőben olyan életet éljenek, amelyben nincs félelem az álmoktól és a határ a csillagos ég! 

 

 

5, Szeretném ha a jövő generációi pozitív változást jelentenének

Ez pedig mindenekelőtt annak a személynek is a feladata, aki tereli a gyerekeket még a kezdeték kezdetén egy jó útra. Hatalmas feladat ez mind a szülő, mind a pedagógusok számára. A világ egyre és egyre virtuálisabb, ami természetesen nem a legjobb hatással bír a gyermekekre. Szeretném, ha a jövőbeli tanítványaimnak képes lennék megmutatni, hogy mely értékek az igaziak az életben.