5+1 tipp esős napokra

A napokban gyakori a borús időjárás esővel, villámlással, dörgéssel. Azonban be kell vallanom én teljesen odáig vagyok érte. Persze, csak ha nyugodt kis kuckómban lehetek, és onnan nézem ahogyan az esőcseppek száguldanak le az ablak üvegén. Megnyugtat. Sokan éreznek így rajtam kívül is, de vannak olyanok is, akiknek rémálmuk ez az időjárás. Leginkább nekik szól ez a bejegyzés (természetesen csak akkor, ha nem a vizsgaidőszak kellős közepén vannak, mert akkor nyomás tanulni! :)).

 

 

 

1, Hallgass zenét!

Nem gondolom, hogy én lennék az egyetlen, aki szokott zenét hallgatni és teljesen belefeledkezni a körülötte lévő világba. Ez az egyik legjobb módja annak, hogy kiszakadj a világból, és kissé a lelkedre is odafigyelj.

 

2, Olvass!

Manapság nem divat olvasni, csak a Facebook nevű könyvecskét, ami belegondolva, nem kicsit illúzióromboló. Mégis megkockáztatom, hogy Te, aki a blogomat olvasod mégis a közelébe mész egy könyvnek anélkül a félelem nélkül, hogy megharapna. Ha megtetted ezt a bátor lépést vagy esetleg évszázados könyvmoly vagy (akkor ezer bocsánat az előbbi kijelentésemért :)), akkor nyugodtan küldhetsz nekem is tippeket, hogy mit olvassak, mivel a vizsgaidőszakra való tekintettel az utóbbi időben csak jegyzeteket tartottam a kezemben és ötletem sincs mit olvassak...


3, Nézz filmeket!

A filmnézés mindennapos dolog nálunk. Ha esik, ha fúj, mindig nézünk filmeket, sorozatokat.

Ide kattintva megnézheted, mik a TOP10 filmjeim.

4, Énekelj!

Na jó, de csak körültekintően. Énekelni mindenki szeret, és a net tele van karaoke alapokkal, melyek általában a dalszövegeket is tartalmazzák. Ereszd ki a hangod, de vigyázz nehogy a szomszéd halláskárosodást kapjon! :)


5, Légy kreatív!

Díszítsd ki a szobád vagy csak csinálj apróságokat a szeretteidnek. 100%, hogy örülni fognak neki, hiszen Te készítetted. Pinterest a barátod! Na meg én, csak még az elején vagyok. Addig is itt egy ötlet, hogyan díszítsd a szobád:

 

5+1 Tölts időt a családoddal!

Nem, ez nem vicc. Sajnos mindenki rohan manapság és nem is jut ideje arra, hogy beszéljen a szeretteivel. A „rossz” időjárás minden csúfságával együtt megadja neked a lehetőséget, hogy bezárva maradj azokkal az emberekkel, akiket a családodnak nevezel. Üljetek le és beszéljétek meg a mindennapokat, a problémákat, de akár a legjelentéktelenebb dolgokat is.  A lényeg, hogy beszélgessetek, ápoljátok a kapcsolatotokat, hiszen nem árt emlékezetbe vésni: a családod az a közeg, ahonnan származol, azoknak az embereknek a csoportja, akik összetartanak mindig!


Ajánló
Kommentek
  1. Én

  1. Zinczi
    2016. július 15., péntek 11:42
    Válasz

    remélem segítettem! bocsi ,hogy elkéstem a válasszal.:):(

  2. Zinczi
    2016. július 15., péntek 11:41
    Válasz

    hi! én ajánlom az egy zizi naplóját és a Geronimo stilton könyveket is.