5 tipp a boldog, kiegyensúlyozott élethez

Mi, emberek természetesen a boldogságot keressük az életünkben. Mindent ennek elérése érdekében teszünk. Viszont sokszor olyan távolinak is érezzük ezt a hőn áhított érzést, hogy nem is veszünk észre egy apró, de annál inkább lényeges tényezőt:

A TITKA ÖNMAGUNKBAN VAN. 

 

 

Íme 5 tipp, mely jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy boldogok és kiegyensúlyozottak legyünk: 


1, Engedd el!

Az első és legfontosabb tipp. Sokszor hajlamosak vagyunk felesleges vitákba, véleménykifejtésekbe bonyolódni ezzel megnehezítve a saját és a környezetünk életét. Persze nem azt mondom, hogy mindenre bólintani kell, mint a bólogatós kutyusnak, de vannak esetek, amikor jobb beletörődni abba, hogy néhány embert sosem fogsz meggyőzni az igazadról akárhogy próbálkozol. 



2, Csak magaddal foglalkozz!
Eddigi rövid életem során (Megj.: 20 éves vagyok :)) ezt jól megtanultam. Életemben rengeteg alkalommal másokhoz mérten éltem és versengő lettem. Egy idő után az ember ráeszmél, hogy nem jó  úton halad, mert ezzel áttiporhat másokon és nem önmagáért cselekszik, hanem csak a dicsőségért, hogy ő legyen a legjobb. Ez a hozzáállás pedig hosszútávon rendkívül stresszes tud lenni.

3, Találj magadnak hobbit!
Ha valaki megtalálja azt, amit szeret csinálni, lesz mibe kapaszkodnia. Lesz valami, ami kizökkenti a hétköznapok szürkeségéből és nem utolsó sorban a hobbi összehozza az embereket. Azonban ne feledd: az természetes, hogy elsőre nem találod meg azt, ami szívednek kedves. Keresgélj és ne add fel az első kudarc után! 

4, Nyiss!
Igen bizony, ahogy Arisztotelész is szajkózta anno, az ember közösségi lény. Ebből kifolyólag mindenképpen fontos, hogy nyiss az emberek felé. Keress barátokat és éld úgy a szociális életed, hogy később ne bánd meg, hogy elvesztegetted a fiatalkorod. Nem, nem kell egyik vad buliból a másikba innod magad, azonban néha belefér egy-egy csajos este a lányokkal.




5, Legyen önbecsülésed! 
Ne ragadj olyan kapcsolatokban - legyen az párkapcsolat vagy esetleg baráti kapcsolatok - melyek nem tesznek többé, csak a mélybe taszítanak! 
Az, hogy vannak emberek az életedben, szép és jó de ha azt érzed nem tisztelnek, becsülnek téged, akkor itt az ideje elsétálnod.